İNTERNET OKULLARIN KAPSINA KİLİT Mİ VURACAK ?

Sevgili okurlar bugün bu önemli gazetede, sizler için ilk yazımı yazıyorum. Köşenin ismine Hayatın içinden dedik ya hani, hem de ne içi? Tam ortasından gireceğim. 
Bakın, Mahallemizin Turgut amcasının bir arabası var ve diyor ki, artık arabamı kullanmıyorum internete ilan verelim de satalım şu aracı. O ilanı veriyor, Üniversite çağına gelmiş Emre kardeşim arabayı beğeniyor ve hemen görmek için randevulaşıyor. İstanbul’a okumaya gelen Cemre, yurt bulmak için google’dan arama yapıyor, yurtla konuşuyor ve görmeye gidiyor. Yanındaki kıza içini dökemeyen Kerem, facebook’ta hesap açıyor, en iyi fotoğraflarını paylaşıyor ve yanındaki kıza söylemediklerini internet üzerinden söylüyor. Ergenlik çağına girmiş, Salih kimseye soramadığı soruları forum sitelerinde araştırıyor. Evet evet işte işin özü bu, inandığı dinini öğrenmek isteyende internete giriyor,  seyahat etmek isten de, hatta hangi mekanda hangi yiyecek, içecek kaç para ? Bunu marka edende internete giriyor ve öğreniyor..
Düşünebiliyor musunuz ? 
Yeni bir kelime duyuyorsunuz yada merak ettiğiniz birşeyler var, hemen anında google’a girip öğrenebiliyorsunuz. İşte dönem böyle bir dönem, internet üzerinden hemen hemen herşeyi yapabileceğiniz bir dönem.
Şuanda belli bir dönemdir, Türkiye’de bazı Üniversitelerde uygulanmakta olan herkesin de bildiği Uzaktan Öğretim Fakültesi (UZEF) ismi verilen bir sistem var. Açık Öğretim Fakültesi(AÖF)’ne benzer ama farklıdır. 
Nedir bu fark ?
Dersleri, sanki okuldaymışçasına evinizden, işinizden, cebinizden kısacası internetten izliyorsunuz. Hatta bazı derslerin sınavlarını dahi internetten giriyorsunuz ve mezun oluyorsunuz.
Sonra ne ünvanı mı veriyorlar size ?  İşletmeci, iktisatçı ve hatta Mühendis!
Evet küresel olarak, internet artık bu noktadadır, kimilerine göre iyi bir şey, kimilerine göre kötü bir şey ama bence doğru ve iyi işler için kullanılırsa harika bir şey.
Bu kadar çok bilgi ve doküman kaynağı internette iken ve eğitim sistemi sadece anlamadan ezberle ve geç mantığı iken, sadece işinize yarayan bilgileri araştırıp öğrenmek daha öğretici bir sistem olamaz mı ?
Evet bütün bunları bir potada eritirsek eğer, ileride okulların kapasına kilit vurabilirler mi ? yada artık okullara gerek duymuyoruz diyen insan kitleleri çıkar mı ?  Bilemiyoruz, ama bu ihtimalide göz ardı etmemek lazım. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz